Bahan-bahan:
1 labu bawang besar (hiris)
2 ulas bawang putih (hiris)
2 ulas bawang putih (hiris)
2 biji kentang (potong kecil)
200 gm labu kuning (potong kecil)
2 cawan air
200 ml krim/susu (segar/sejat)
Garam dan lada hitam secukup rasa
1 sudu marjerin/sedikit minyak untuk menumis.
Cara penyediaan:
1. Tumis bawang besar dan bawang putih dengan sedikit marjerin hingga layu.
2. Kemudian masukkan kentang dan labu.
3. Masukkan air dan rebus sehingga empuk.
4. Matikan api dan biarkan ia sejuk.
5. Masukkan ke dalam pengisar dan tuangkan krim/susu. Kisar lumat.
6. Tuangkan dalam periuk dan panaskan semula. Masukkan garam dan lada hitam secukup rasa. Sedia untuk dihidangkan.
hahahhaa...
BalasPadamkak idah! nampaknya labu riyadh lagi besar dari labu abu dhabi.
kahkhakhkahkah!!!!