Roti Jala Dendang Perantau


Bahan-bahan:

1 cawan tepung gandum
2 cawan air
1 biji telur
sedikit pewarna kuning
secubit garam
2 sudu besar minyak

Cara membuatnya:
Campurkan semua badan-bahan di atas, kacau sehingga sebati kemudian tapis untuk elakkan adunan berketul
Panaskan pan non stick dan lenserkan dgn sedikit minyak
Tuangkan adunan ke dalam acuan roti jala dan tebarkanlah di atas pan sehingga penuh
Bila dah masak, lipatkan menjadi segitiga dan angkat
Hidangkan bersama kari ayam/daging.

Untuk resepi kari ikan boleh di dapati disini...

Nota: Jika adunan tidak dpt turun dgn lancar melalui lubang acuan kena tambahkan lagi sedikit air.

1 ulasan:

  1. salam :)
    sy ada acuan roti jala tapi tak pernah menjadi dgn baik roti jala sy, knp ek :(

    BalasPadam