Bahan-bahan:
1 cawan gula *
1 cawan air *
* Buat gula hangus dan sejukkan
1 cawan gula
3 biji telur
1 ½ cawan santan
2 sudu makan tepung jagung- dibancuh dgn sedikit air
Daun pandan
Cara penyediaan:
1. Masukkan semua bahan-bahan di atas ke dalam bekas, kacau rata dan tapiskan.
2. Masak di dalam kuali/periuk dengan menggunakan api serdahana.
3. Adunan hendaklah di kacau sentiasa.
4. Masak sehingga pekat dan berkilat. Lebih kurang 20-25 minit.
kak...kaya ni tahan lama tak?
BalasPadamInsyaAllah blh tahan dlm 2minggu, letak dlm peti sejuk.
BalasPadamsalam,terase nak buat pau kaya, ni yg terjumpa ur blog nak buat kaya nye dulu.Sini pon tak jupe kaya dlm tin.salam perkenalan..It@ gold coast
BalasPadamthanks for sharing the recipe..kaya u nampak cantik.mesti try sbb anak2 i merengek knapa i tak bwa balik kaya masa pulang ke malaysia aritu..
BalasPadamdah buat nnti i akan bg feedback ye
salam dr abu dhabi