![](http://2.bp.blogspot.com/_AL0v6IX8M14/R5Gr9XzVSkI/AAAAAAAAAXc/VvRE474bq0o/s320/Jan08001.jpg)
Bahan-bahan:
A. Udang ( ikutlah sebesar mana udang yang anda ada).buang kulit dan tinggalkan ekornya.
B. Tepung untuk menyalut udang seperti gambar.
Tepung (terpulang kepada anda untuk menggunakan tepung apa -tpg gandum,beras atau jagung.kt umah ada tpg grg ayam so i just guna tepung tu untuk menyalut udang.
Tepung (terpulang kepada anda untuk menggunakan tepung apa -tpg gandum,beras atau jagung.kt umah ada tpg grg ayam so i just guna tepung tu untuk menyalut udang.
![](http://3.bp.blogspot.com/_AL0v6IX8M14/R5GtVnzVSlI/AAAAAAAAAXk/ial33I-ahws/s320/Udang-Tempura.jpg)
C. Tepung tempura boleh didapati di mana-mana kedai)
1 biji telur
1 biji telur
Air
Garam secukup rasa
Minyak untuk menggoreng.
Cara penyediaan:
1. Bancuhkan semua bahan C.bancuh seperti membuat tepung untuk goreng pisang.
2. Celup udang dalam adunan tadi dan goreng dalam minyak yg betul-betul panas.
3. Goreng sehingga kekuningan.
4. Angkat dan sedia untuk dihidangkan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan