Bahan-bahan:
1 bungkus maggi kari
1 biji telur
2 ulas bawang putih ~ diketuk
1 biji bawang besar ~ dihiris
1 sudu besar cili kisar(kalau nak pedas bubuh lebih)
Taugeh
Garam dan gula secukup rasa
Air
Sedikit minyak.
Cara Penyediaan:
1. Panaskan air, bila air mendidih masukkan maggi dan rebus selama lebih kurang 3minit dan kemudian ditoskan.
2. Tumiskan bawang putih dan bawang merah bersama cili kisar.
3. Bila dah agak garing, masukkan perencah maggi dan sedikit air.
4. Kemudian masukan maggi dan letaklah garam dan gula secukup rasa.
5. Ketepikan sedikit maggi, pecahkan telur dan bila telur agar sedikit masak, kacaulah bersama maggi tadi.
6. Masukkan sedikit taugeh, kacau seketika dan bolehlah diangkat.
Sedia dihidang dengan ditaburkan sedikit bawang goreng dan daun bawang.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan